Mestaritonttu seikkaili toukokuussa 2014

Kirjailija Aili Somersalo kirjoitti kirjan Mestaritontun seikkailut jo lähes sata vuotta sitten. Tästä kirjasta on tehty näyttämösovitus, jonka 3 a luokka halusi harjoitella ja esittää teemaviikolla, toukokuussa 2014.

Kirjaa on luettu koulussamme vuosittain eri luokilla ja se valittiin myös Helsingin Sanomien lukijaäänestyksessä vuosi sitten kaikkein suosituimmaksi lasten- ja nuorten kirjaksi.

Osa oppilaista halusi esittävän ja vuorosanoihin perustuvan roolin, kun taas osa valitsi tekniikan ryhmän.

Näytelmä muutti sisältöään monesti harjoitusten edetessä. Kaikki loksahti kuitenkin paikoilleen ennen ensi-iltaa. Tämä oli hieno matka yhdeksänvuotiaitten kanssa ja opetti myös erilaisia yhteistoiminnallisia taitoja.

Lavastus- ja pukusuunnitelmia tehtiin kuvaamataidon tunneilla.

Pukukuja saatiin Yleisradiosta ja vanhemmilta. Mari Talka toimi pukuvastaavana erinomaisesti. Vanhemmat myös auttoivat tekniikan ryhmää lavastusten tekemisessä ja toteuttamisessa kiitettävästi.

Näytelmä esitettiin vanhemmille, ystäville ja sukulaisille torstaina 15.5 illalla. Vanhemmat olivat tehneet hienot tarjoilut ja luokan bändi soitti esityksen jälkeen upeasti.

Seuraavana aamuna oli esitys koko koulun väelle. Oppilaille ja opettajille jaettiin ohjelmalehtiset heti ovenpielessä ennen sityksen alkua. Esittäjiä jännitti tosi paljon. Onneksi olimme opetelleet improvisointia alkusyksystä. Sitä tarvittiinkin muutamassa kohtauksessa. Kukaan ei huomannut kömmähdyksiä. Osaamisestamme syntyi meille lisää hauskuutta.

”Ihan kuin olisimme olleet oikeassa sadussa”! Näyttelijöiden kommentti näytöksen lopuksi.

3A kevät 2014

Hyvää kesää kaikille!

 

3 a luokka ja opettaja Eva Ryhänen