Yrityskylä

Kaisaniemen ala-asteen 6.A vieraili Yrityskylässä 29.1. 2015.
Yrityskylä on kuudensille luokille suunnattu oppimisympäristö. Siellä on monia eri yrityksiä ja julkisia palveluita, joihin oppilaat pääsevät töihin. Niitä ovat esimerkiksi Kaupungintalo, Nordea, Alepa, Kahvila, Terveystalo, Kampaamo, Helsingin Uutiset, Posti tai Sonera. Päivän aikana on neljä työvuoroa ja kaksi vapaavuoroa. Työvuorojen jälkeen saa palkkaa, ja vapaavuoroilla pääsee kuluttamaan pankkikortilla olevia rahojaan muissa yrityksissä.

Työskentelin fysio- ja ravitsemusterapeuttina Terveystalossa. Työtehtäviini kuului taukojumppien pitäminen vuorotellen kaikissa yrityksissä, sekä terveellisen ruokavalion pohtiminen. Minulta kysyttiin myös mielipidettä koulun eväiden terveellisyydestä ja kerroin ajatukseni opettajille. Vaikeinta oli mielestäni aikataulussa pysyminen kauhean kiireen keskellä. Välillä oli kuitenkin aikaa myös auttaa työterveyshoitajia ja laskuttaa palveluistamme.
Eerika, 6A

Olin töissä Ekottimen myyjänä. Myimme t-paitoja ja kangaskasseja. Tein myös kaula– ja rannekoruja helmistä asiakkaiden väritoiveiden mukaan. Päivän ensimmäisiin tehtäviini kuului toimistotavaralaatikon hakeminen postista ja siitä laskun pyytäminen, ryhmäkuvausajan hakeminen yritykselle, sekä laskujen vieminen pankkiin maksettavaksi. Vaikeinta mielestäni oli työtehtävien tekeminen suunnitellussa ajassa.
Milla, 6A